Svenska Cupen 2023

14-16 april är det återigen dags för Svenska Cupen i Uppsala. Fyrisfjädern önskar er hjärtligt välkomna

Allmänt

Svenska cupen startar på fredag 14 april kl 15:00. Tävlingen är en tävling mellan våra distrikt, så utöver individuella placeringar kommer bästa distrikt att koras. Matchstart lördag och söndag kl 09.00.

Spelplatser

Svenska Cupen spelas på två olika anläggningar, Fyrisfjädern och Fyrishov. På Fyrishov kommer det vara spel i Hall B, C & D.

Under fredagen och lördagen kommer ålderskategorierna spelas enligt nedan:

Födda 06-08: Fyrisfjädern

Födda 09-12: Fyrishov

Söndagens semifinaler och finaler kommer spelas på Fyrisfjädern

Klasser

Tävlingsklasserna är uppdelade efter födelseår, där de yngsta spelarna är födda 2012 och de äldsta är födda 2006. Inga dispenser ges för uppflyttning i klass.

Spelform

Singel: Plus 2 pool, Dubbel/Mixed: Cupspel

Tävlingsledare


Stefan Börjesson
Mail: event@fyrisfjadern.se

Invigning

Invigning av Svenska cupen kommer traditionsenligt att äga rum lördag 15 april kl 08:15 på Fyrisfjädern. Spelarna samlas i Hall B kl 08:00.

Lag SM final – fribiljetter för Svenska Cupens deltagare

Lördagen den 15 april spelas finalen i Badmintonligan. Den spelas på Fyrishov. Samtliga deltagare och ledare i Svenska cupen kommer att bjudas på entrén till finalen. För att få tillgång till biljetterna behöver vi få in en anmälan per distrikt med information om hur många spelare och ledare som vill ta chansen och se när Badmintonligan avgörs. Anmälan sker via följande länk: https://forms.gle/ioztxrda1fV9x8668

Middag 15 april

Efter Lag-SM finalen 15 april, bjuds alla spelare på middag på Fyrishov. Föranmälan krävs, ni anmäler er på följande länk: Middag 15 April

Information om turneringen